37. hét

259 napja, 37 hete zárták be az iskolákat az előző tanévben, és kezdett el terjedni hazánkban a vírus.
88 napja, kicsit több mint 12 hete, szeptember 1-én elkezdődött a 2020/2021-es tanév.
17 napja, november 11-én a középiskolák és az egyetemek újra bezártak.

A napi rajzolás a héten sem maradt el.

polip, szőlő, valami kék, aloe vera, mókus, ginkgo levél, fázós emoji

Egy hónap alatt több mint duplájára emelkedett az aktív betegek száma Magyarországon. A napi elhunytak száma is napról napra emelkedik.

A KSH oldalán (https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_wnh004e.html) néhány hét lemaradással megtalálhatóak országosan a halálozások száma, nemek és korcsoportok szerint, heti bontásban. A fenti forrásban megtalálható számok mellé, grafikonra tettem a vírushelyzettel összefüggésben közölt adatokat. Sajnos, már jelentősen nyomot hagy a vírus és az általa kialakult helyzet a halálozási adatokban is.

Környező országok szintén küzdenek, egyre több helyen vezetnek be a tavaszihoz hasonló korlátozásokat.

November 11-től a közép és felsőoktatási intézmények áttértek digitális munkarendre, ezért a közölt adatok kicsit változtak. A héten elkezdték tesztelni a tanárokat, egyre több iskoláról hallani ahol találtak fertőzöttet. A naponta közölt adatok szerint is egyre több az érintett intézmények száma.

Héten megtudhattuk megyénkénti bontásban is az elhunytak és az aktív betegek számát. Sajnos, minden megyében jelentősen több az aktív beteg mint ahányan meggyógyultak.

Még mindig Kemenesi Gábor virológus szavaival tudok egyet érteni.

„Béna, de hatékony fegyvereink vannak a vírus elleni küzdelemben, úgy mint a maszkviselés és a kézmosás, ám egyelőre csak ezek vannak. Használjuk őket!”