36. hét

252 napja, 36 hete zárták be az iskolákat az előző tanévben, és kezdett el terjedni hazánkban a vírus.
81 napja, kicsit több mint 11 hete, szeptember 1-én elkezdődött a 2020/2021-es tanév.
10 napja, november 11-én a középiskolák és az egyetemek újra bezártak.

Lelkesen rajzol a legkisebb lányom. 🙂

teknősbéka, körte, valami barna, kaktusz, őz, japán juhar levél, jókedvű emoji.

Egyre több a beteg, egyre többen kerülnek kórházba, a helyzet egyre rosszabb. 86-szor annyian vannak lélegeztető gépen, és 78-szor annyian kórházban mint szeptember elsején, amikor kinyitottak az iskolák. Novemberben az elhunytak száma 20 nap alatt 1818 lett, ez átlagosa 90 elhunytat jelent naponta. Egyre többször adnak hírt arról, hogy orvosok, mentősök, tanárok, sportolók vagy más ismert emberek a vírus áldozatai. A november 20 napja alatt minden megyében több új beteget regisztráltak, mint októberben 31 nap alatt.

Pozitív tesztek aránya érdekesen alakult a héten. November 16-án több új beteget jelentettek, mint amennyi tesztet végeztek. Így a grafikon elég érdekesen néz ki most.

Környező országok szintén küzdenek, egyre több helyen vezetnek be a tavaszihoz hasonló korlátozásokat.

November 11-től a közép és felsőoktatási intézmények áttértek digitális munkarendre, ezért a közölt adatok kicsit változtak. Az érintett intézmények száma rohamosan nő. 1 hónapja 40 óvoda volt zárva, ma már 10-szer annyi. Egy hét alatt megduplázódott a szám, amely azt mutatja, hogy hány iskolát vagy csak osztály érint rendkívüli szünet vagy a digitális munkarend.

Kerületünkben is tudok olyan iskoláról, ahol rendkívüli szünet van. A mi iskolánkban 1 osztálynál digitális tanrend, 1 osztálynál pedig rendkívüli szünet van.

Még mindig Kemenesi Gábor virológus szavaival tudok egyet érteni.

„Béna, de hatékony fegyvereink vannak a vírus elleni küzdelemben, úgy mint a maszkviselés és a kézmosás, ám egyelőre csak ezek vannak. Használjuk őket!”