22. hét

154 napja, 22 hete zártak be az iskolák. Június 16-án, 59 napja elkezdődött a nyári szünet. 18 nap múlva elkezdődik a 2020/2021 tanév. Sok kérdőjel van bennem, hogy mi és hogy lesz, a számok tükrében meg főleg. 2020. 06. 18-án megszűnt a veszélyhelyzet, de életbe lépett a járványügyi készültség.

A tündérlakunk elkészült. Sőt, a kicsi lánynak gyorsan ki is esett egy foga, hogy Fogtündér felénk járhasson. A gyors fogkiesés nálunk nagy szó, eddig hónapok teltek el a mozgás kezdetétől a kiesésig. Most egy hét alatt kiesett ez a fog.

Tegnap végre beköltöztek a várva-várt garnéláim, ez volt a szülinapi ajándékom az 50. születésnapomra, ami még tavasszal volt. Annyira aranyosak, ahogy matatnak, és nagyon jól rejtőzködnek. Ma a 6 garnélából csak 4-et láttam egyszerre, bízom benne, hogy a maradék kettő is megvan. Jó kis „I spy” játék keresgélni őket

A számokból még mindig készítem a grafikonokat, hogy jobban átlássam a változásokat. Megint nincs összhangban a térképes és a számadatos adatközlés Budapestre vonatkozó része. Egy emberrel kevesebb szerepel a térképen 2. napja.

Az aktív betegek száma a héten emelkedést mutat.

Az újonnan regisztrált betegek számában jelentős emelkedés tapasztalható.

Változások az előző naphoz, héthez képest és az összesített adatok az utolsó hónapról.

Készítettem egy új grafikon a havi adatokról, bár az augusztus még csak fél hónap. Jól látszik, hogy az új betegek száma már most eléri a júliusi betegszámot, és a márciusnak is közel a háromnegyedénél járunk. A környező országokhoz hasonlóan, nálunk is jelentősen emelkedni kezdett az új betegek száma.

A környező országok közül Romániában és Ukrajnában továbbra is meredeken emelkedik az új betegek száma, de a többi országban nem ennyire súlyos a helyzet.

A vírus velünk van, és nagyon jól látszik, hogy muszáj ragaszkodnunk néhány szabályhoz, és betartanunk azt, még ha ebben a melegben kicsit kényelmetlen is.

Még mindig Kemenesi Gábor virológus szavaival tudok egyet érteni.

„Béna, de hatékony fegyvereink vannak a vírus elleni küzdelemben, úgy mint a maszkviselés és a kézmosás, ám egyelőre csak ezek vannak. Használjuk őket!”