10. hét

70 napja, 10 hete vagyunk itthon. Lassan vége a tanévnek és a digitális oktatásnak. A 10 éves lányom komoly felhasználói tudásra tett szert egy csomó alkalmazásban, már rutinosan kezel jó néhány felületet.

70 szív
70 szív színes már.

Ismét elkészítettem a szokásos heti grafikonjaimat. Egyre több az adat, egyre olvashatatlanabbak a számok, lassan új formátumot kell találnom, hogy legyen értelme a grafikonnak.

Lazultak a korlátozások egyre több minden nyit meg. A tanév végéig, június 15-ig érvényben marad a tantermen kívüli, digitális munkarend. Az óvodák és bölcsődék viszont május második felétől elkezdenek visszatérnek a normális működési rendhez. Kíváncsi voltam napi új betegszám alakulására az engem közvetlenül érintő területekről. Szeretnék Budapesten tartósan 10 alatti betegszámot látni, hogy családom számára lazítsunk a „Maradj otthon!” szabályon. Sajnos, még nem jött el a mi időnk.

Múlt héten készítettem grafikont a szomszédos országok adatairól, az adatokat a WHO európai oldaláról szereztem be. A héten is elkészítettem újra a grafikonokat.

Vigyázzon mindenki magára és környezetére! Viselkedjünk felelősségteljesen a környezetünkkel, lakótársainkkal szemben! Viseljetek maszkot!