23. hét

161 napja, 23 hete zártak be az iskolák. Június 16-án, 66 napja elkezdődött a nyári szünet. 11 nap múlva elkezdődik a 2020/2021-es tanév. Kíváncsian várom, hogy mi és hogyan lesz az új tanévben. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kiadott az iskolák részére egy járványügyi protokollt, amitől csak még több kérdés lett bennem az elkövetkező tanévvel kapcsolatban. 2020. 06. 18-án megszűnt a veszélyhelyzet, de életbe lépett a járványügyi készültség.

A hét nálunk az elkövetkező tanévről szólt, beszereztük a taneszközöket. Akkora nagy kupac lett, hogy inkább nem sokkolnék vele senkit. Csak néhány különleges darab került a képre.

A grafikonok még mindig készülnek nálam. Így nekem többet mondanak a számok, és egyértelműen látszik, hogy emelkedik az aktív esetek száma.

Az aktív esetek emelkedése az újonnan regisztrált betegek számában tapasztalható jelentős emelkedés miatt van.

Változások az előző naphoz, héthez képest és az összesített adatok.

A havi adatokról is készítettem grafikont. Az új betegek számának tekintetében már csak április és május volt rosszabb az augusztusnál, pedig az augusztus még nem is teljes hónap. A környező országokhoz hasonlóan, nálunk is jelentősen emelkedni kezdett az új betegek száma.

A környező országok közül Ukrajnában továbbra is nagyon gyorsan nő az új betegek száma. Romániában még mindig heti 8000 fő körüli az újonnan regisztrált beteg. Szerbiában lassan, de kezdett csökkenni az új betegek száma. A többi országban sajnos emelkedés látható.

A vírus velünk van, és nagyon jól látszik, hogy muszáj ragaszkodnunk néhány szabályhoz, és betartanunk azt, még ha ebben a melegben kicsit kényelmetlen is.

Még mindig Kemenesi Gábor virológus szavaival tudok egyet érteni.

„Béna, de hatékony fegyvereink vannak a vírus elleni küzdelemben, úgy mint a maszkviselés és a kézmosás, ám egyelőre csak ezek vannak. Használjuk őket!”