34. hét

238 napja, 34 hete zárták be az iskolákat az előző tanévben, és kezdett el terjedni hazánkban a vírus. 2020. 06. 18-án megszűnt a veszélyhelyzet, de életbe lépett a járványügyi készültség. 67 napja, kicsit több mint 9 hete, szeptember 1-én elkezdődött a 2020/2021-es tanév.

Kicsi lányom kérte, hogy november minden napjára legyen egy rajzos feladata.

Valami zöld, krizantém, süni, tölgyfa levél, vidám emoji

Sajnos egyre rosszabb a helyzet hazánkban, vírusfronton, és nem történik érdemi intézkedés. Nagyon sok családnak szomorú karácsonya lesz. Dühős és mérges vagyok, mert a kellő időben meghozott intézkedésekkel és azok betartatásával ez elkerülhető volna.

Tesztelés katasztrófa. A háziorvos kedden kér tesztet, és hétvégén keresik meg az embert, hogy elsétálhat vasárnap egy tesztállomásra, ahol a mintát leveszik, és csak szerdára lesz eredmény. Szerencsés eset, ha eközben nem lesz rosszabbul az ember, és nem kerül kórházba.

A környező országok elmúlt 10 hete. Nem áll jól egyik ország sem.

Hétköznaponként megtudhatjuk, hogy az Operatív Törzs hány óvodában és iskolában rendelt el rendkívüli szünetet. Valamint azt is, hogy hány osztálynál vagy teljes iskolánál rendeltek el digitális munkarendet. Az utolsó 4 hét látható a garfikonon.

Még mindig Kemenesi Gábor virológus szavaival tudok egyet érteni.

„Béna, de hatékony fegyvereink vannak a vírus elleni küzdelemben, úgy mint a maszkviselés és a kézmosás, ám egyelőre csak ezek vannak. Használjuk őket!”