30. hét

210 napja, 30 hete zárták be az iskolákat az előző tanévben, és kezdett el terjedni hazánkban a vírus. 2020. 06. 18-án megszűnt a veszélyhelyzet, de életbe lépett a járványügyi készültség. 39 napja, szeptember 1-én elkezdődött a 2020/2021-es tanév.

A grafikonokat látva eddig reménykedtem, hogy hátha a józan ész dönt, és megteremti a kormány a lehetőségét, hogy az embereknek minél kevesebb kapcsolata legyen. Sajnos, ez még mindig nem jött el, így marad a személyes védekezés. Ennek legfontosabb eszköze a maszk. Kicsi lány napi 3-4 maszkot használ az iskolában, azon kevés gyerek közé tartozik, aki még órán is viseli. Nem akarok naponta mosni, így muszáj lesz bővítenem a készletünket. Ehhez érkeztek a héten ezek a csodaszép gumik. Muszáj viselnünk maszkot, mert egyenlőre más eszköz nincs a kezünkben, hogy csökkentsük a fertőzésveszélyt. Legalább legyen vidám és színes a maszkunk és a hozzá használt gumi.

Gumi

Grafikonok sajnos semmi kedvezőt nem mutatnak, sőt.

Az újonnan regisztrált betegek száma egyre magasabb. A WHO ajánlása szerint akkor van kézben tartva egy járvány, ha 5 százalék alatt van a pozitív tesztek aránya. Magyarországon ez az arányszám szeptember 10. óta folyamatosan felette van.

A heti, havi és napi adatok grafikonjai semmi jóval nem biztatnak minket.

A legtöbb környező országban nagyon hasonló a helyzet, mint hazánkban.

Még mindig Kemenesi Gábor virológus szavaival tudok egyet érteni.

„Béna, de hatékony fegyvereink vannak a vírus elleni küzdelemben, úgy mint a maszkviselés és a kézmosás, ám egyelőre csak ezek vannak. Használjuk őket!”