Akvárium 6.

Az új növényekkel még küzdők, szegények nincsenek túl jó állapotban már. Nem ilyen hosszú karanténozásra készültem. Az országban lévő vírushelyzetre tekintettel, mi is a szigorú otthon maradásra szavazunk.

Sajnos, még mindig időről időre látok fonalféreg szerűségeket az üvegen. Hiába minden hókuszpókuszom. Úgyis én fogok győzni, nem adom fel.

Karantén akvárium
Karantén akvárium

Találtam egy szuper kis alkalmazást a telefonomra, amivel naplózhatom az akváriumok történéseit, sőt akár többet is egyszerre. Aquarium Note az androidos alkalmazás neve, és a Play áruházban érhető el.

Karantén  akvárium történései
Karantén akvárium történései

Nem csak naplózhatóm a történéseket, hanem alapvető adatokat is rögzíthetek. Így, ha különböző felületeken segítséget kérek, akkor könnyebb a megadni a fontos információkat az akváriumomról, és könnyen átlátható mióta üzemel az akvárium.

Karantén akvárium alap adatai
Karantén akvárium alap adatai

A nagy akváriumba a szűrő elkezdett zakatolni, így kicsi karbantartásra volt szüksége, de utána újra a régi lett. Jól látszik, hogy ahol a szűrő árnyékol ott nincs algaképződés.

Akvárium felülnézetből
Akvárium felülnézetből

Sajnos, az algahelyzet nem éppen rózsás, van itt minden, pontalga, zöldalga, szőralga, agancsalga. Próbálkozok, és remélem hamarosan megtalálom az okokat. Egyik ok biztosan az elégtelen és nem egyenletes tápanyag utánpótlás. Egyelőre keresem a jó megoldást, a csepegtetés naponta nem vált be, most majd tápgolyót tervezek a vízbe tenni.

Sokat kell még tanulnom, hogy nekem is tetsző legyen az akváriumom. A halacskák viszont jól érzik magukat. Végre a 2 hím és 4 nőstény guppi elkezdett szaporodni, és nem betegeskednek folyamatosan.