Akvárium 4.

Valahogy nincs szerencsém a növényekkel.

Sajnos, a növényekkel nem lett szerencsém, egy dolog vigasztal , hogy most nem a nagy akváriumomba telepítettem velük egy csomó élősködőt.

Próbálkozok az előzőleg bevált módszerrel, egyik szert a másik után öntöm a vízbe. Bátor vagyok, mert csak növények vannak ebben a vízben, halak nem. Ma kifőztem mindent, és bízakodok, hogy vége lesz egyszer.

Karantén akvárium
Karantén akvárium

Megérkeztek közben a garnélás akváriumom tartozékai, de már látom szülinapomra nem lesz kész, mert nem telik le a 3 hét karantén a növényeknek addig, és hát utána még a víznek is be kell állnia.

Garnélás nano akvárium tartozékokkal.
Garnélás nano akvárium tartozékokkal.

Az akvárium szűrő nálam egy fontos elem. A nagy akváriumba sikerült jót választani, így ebbe is próbáltam valami hasonlóan jót keresni. Ilyen pici akváriumba nem szerettem volna belső szűrőt tenni, inkább egy külső, akasztós megoldást kerestem. Így eset a választás a Tidal 55-re. Nagy akváriumnál látom , hogy muszáj erősen felül lőni a szűrő kapacitását, hogy én elégedett legyek.

Már csak várom hogy leteljen a 3 hét, és végre elkezdhessem összerakni akváriumot. Azután újabb 3 hét, és jöhetnek a garnélák is.