Akvárium 1.

Az akvárium és én. Komoly múltunk van már, mai fejjel ez elején sok hülyeséget csináltam.

Gyerekként az öcsémnek volt csak akváriuma az 1980-as években. Nem túl nagy, nem túl komoly, tele növényekkel, szép színes guppikkal, és volt sziámi harcos hala is. Tubifex-szel etette őket, én nagyon undorodtam tőlük. Nem is vágytam akváriumra.

Felnőtt fejjel viszont egyre inkább elkezdtek hiányozni a halak. Még mindig csak 1990 közepén jártunk. Így lett egy kb. 20 literes akváriumom, minden felszerelés nélkül, és egy kisebb 2 literes az újszülötteknek, ezek még ma is megvannak. Guppit és talán vörös és fekete mollit tartottam. Ezt az akváriumot nagyon sokáig használtam. Képet viszont csak 2005-ből találtam róla.

2005 novemberi kép az  akváriumomról
2005. novemberi kép az akváriumomról

Mai tudásom szerint nagyon sok minden nem volt vele rendben. A dekoráció viszont azóta is megvan, és a mai napig ezek is az akváriumunk díszei.

2006. tavaszán lecseréltem az akváriumomat egy 54 literes készletre, innentől kezdve már van világítás és szűrő is volt az akváriumban. Az első időszakban még a fűtőt is betettem, azóta már tudom, hogy ez nálunk felesleges, inkább hűtőre volna szükség az akváriumomban.

2006 tavasza
2006. tavasza

2012. májusában újra akváriumot cseréltem, mert sehol nem kaptam megfelelő hosszúságú csövet a világításához. Ezt a készletemet a szűrője miatt nagyon utáltam, valahogy nem volt az igazi.

2012 október
2012. október

2019. november elején újra költöztettem az akváriumot, mert már megint nehézkes volt a világítás beszerzése, és már ledest szerettem volna. Most már voltak elképzeléseim a szűrőt illetően. Így végül hosszas keresés után egy Ferplast készlet lett a nyerő.

2019 november 12.
2019. november 12.

Az évek során az egy tő Anibusomból lett sok kis tövem, de a dekorációk még mindig a régiek, csak kicsit kopottak már.

2019 november
2019 november

Még szeretnék néhány magas növésű növényt , hogy több legyen a zöld, szeretnék egy szép dzsumbujt az akváriumomba. Így hamarosan megpróbálok beszerezni néhányat.