Akvárium 3.

Talán nyertem a betolakodok ellen.

Sok-sok kezelés és többszöri mindent kifőzés után úgy tűnik végre megszabadultam a betolakodóktól.

Az új növényeket egy Neomagnol-os fertőtlenítő fürdővel teljesen tönkre tettem, az akváriumban végül JBL Nedol Plus 250-et is kipróbáltam. Ennek vagy a többszöri újraindításnak köszönhetően szegény algaevői harcsáim elpusztultak, pedig több mint 6 évig voltak velünk.

Közben a különféle szakcsoportokban rengeteget olvastam. Így rájöttem, hogy szegény algaevőimnek messze nem volt ideális az akvárium mérete, sokkal nagyobbra lett volna szükségük. Így hosszas keresgélés után egy másik algaevő halfajra esett a választásom, amelyik méretében kisebb. Így költözött be hozzánk a 4 darab Törpe szívóharcsa.

Törpe szívóharcsa
Törpe szívóharcsa

Ha már halért jártunk, két fiú guppi is jött velünk haza, ráadásul itthon vettem észre, hogy az egyikük albinó.

Akvárium 2020. február 29.
Akvárium 2020. február 29.

Sok-sok olvasgatás közben a rengeteg szebbnél-szebb, növényesnél-növényesebb akváriumokat látva, nagyon megtetszettek a kicsi 20 literes kocka akváriumok, amelyek tele vannak növénnyel és apró garnélákkal.

Sok nézelődés olvasás után ki találtam néhány növényt, amelyet meg is vettem a leendő kis akváriumomba. Ez lesz a szülinapi ajándékom, ha már idén úgyis olyan szép kerek évfordulóm lesz.

Előző növényvásárlásból tanulva, most már szigorúan karanténnal kezdik életüket a növények nálunk. Még szerencse, hogy vésztartaléknak megtartottam első üveg akváriumomat, az most tökéletes karantén a növényeknek. Ha 3 hétig nem találok semmit, akkor a növények egy része a nagy akváriumba, másik része pedig az új garnélásba fog kerülni.

Karantén akvárium
Karantén akvárium

Remélem, hogy hó végére összerakhatom az új akváriumomat!