44. hét

310 napja, 44 hete és 2 napja zárták be az iskolákat az előző tanévben, és kezdett el terjedni hazánkban a vírus.
139 napja, kicsit több mint 19 hete, szeptember 1-én elkezdődött a 2020/2021-es tanév.
68 napja, 9 hete és 5 napja november 11-én a középiskolák és az egyetemek újra bezártak.

Kedden éjjel úgy tűnt, hogy végre megérkezik a tél. Nekem akkor van tél, ha hó is van. Sajnos, nem esett és nem maradt meg a környékünkön annyi hó, hogy legalább egyet szánkózhassunk. Nagyon szeretném, ha lenne lehetőségünk szánkózni a közeljövőben az otthonunk közelében.

Hó, 2021. január 12. 23 óra 23 perc

Továbbra is csökken az aktív, a kórházban és lélegeztető gépen lévő betegek száma, de még mindig 100 körül van a naponta elhunytak száma.

A heti adatokat tartalmazó grafikonnál, negyedik hete a gyógyultak száma van magasabban.

A Pfizer és most már a Moderna vakcinával is oltanak jelenleg hazánkban. 119 944 fő kapott oltást eddig. A héten közölt adatok szerint 7 és 9 ezer között van a napi beadott oltások száma.

A vakcinából még soká lesz annyi az országban, hogy mindenki megkaphassa azt, legalábbis azok, aki kérik és nem merül fel náluk oltást kizáró tényező. Gyerekeknek még nincs oltás, de az oltás bármely összetevőjére allergiás reakciót mutató személyek és pl. a penicillin érzékenyek sem kaphatják meg a jelenlegi oltást. Emiatt az eddig is használt védekezésre még sokáig nagy szükség lesz.

Egy biztos, ha továbbra is betartjuk Kemenesi Gábor virológus ajánlásait, amit még tavasszal tett, akkor védhetjük magunkat és környezetünket. Ezekkel hozzájárulhatunk ahhoz, hogy lassabban terjedjen a vírus, és győzze az egészségügy a rohamot.

„Béna, de hatékony fegyvereink vannak a vírus elleni küzdelemben, úgy mint a maszkviselés és a kézmosás, ám egyelőre csak ezek vannak. Használjuk őket!”

  • Kerülje a szükségtelen közösségbe járást, a csoportosulást!
  • Az alkalmak számát és az időtartamot is csökkentsük a közösségbe járás (pl. bevásárlás) tekintetében!
  • Maszk, távolság, kézmosás!
  • Követni és túl is teljesíteni minden járványügyi intézkedést!