14. hét

98 napja, 14 hete zártak be az iskolák és lett elfogadott országosan az otthonról dolgozás. A héten mindkét iskolás korú gyerekem ellátogatott az iskolájába a bizonyítványért. Így végül nem színeztük ki az összes szívet. Elkezdődött a nyári szünet, már nagyon vártuk.

Mára már a legtöbb vészhelyzeti intézkedést feloldották. Ennek örülhetünk, de ha körülnézünk a környező országok számadatai közt jól látszik, hogy még messze nem lélegezhetünk fel véglegesen. Mi még az óvatosságra szavazunk.

Az általános iskolás lány készített digitálisan egy rajzot iskolai feladatnak. A kedvenc plüsse is maszkot visel (első maszk amit varrtam túl pici lett ), mert nálunk még ő is hord maszkot.

Kutyus maszkban

Szerencsére a magyarországi számok egyre biztatóbbak, az első hullámot jól vettük. Jó volna, ha ez a későbbiekben is így lenne.

Aktív betegek száma is szépen csökken, maradjon ez így a továbbikban is!

Új regisztrált betegek száma is 10 alatt van, néhány napja már országosan is.

Néhány éve rendszeresen készítek meggyszörpöt, a magból pedig melegítő párnát. A meggy húsából idén nem lekvár készült, hanem egybe hagytam, finom lesz a sütikbe télen. Idén 10 kiló meggyet dolgoztam fel, csak a magozása 4 órát vett igénybe, de jól esett csinálni, és jó ránézni a kész finomságokra is.