13. hét

91 napja, 13 hete vagyunk itthon. Vége a tanévnek, hétfőtől nyári szünet van.

91 nap
91 nap

Sok változás nem történt az életünkben az elmúlt héten. A szokásos grafikonokat elkészítettem, hogy jobban lássam hogyan állunk. Szerencsére, úgy néz ki nem járunk úgy mint Olaszország, NagyBritannia vagy az Amerikai Egyesült Államok. Ennek nagyon tudok örülni.

2020. június 9-én az alábbi adatokat tartalmazó kép került ki a koronavirus.gov.hu oldalra. Ritkán közölnek adatokat arról, hogy melyik megyében mennyi az aktív betegek száma.

Néhány grafikonnál már csak május 1-től szerepelnek az adatok, a korábbi időszak grafikonjai a 12. heti bejegyzésemben megtekinthetőek.

A napi új betegek száma egyre kevesebb. Az elmúlt héten volt hogy nem volt új regisztrált beteg Budapesten, reménykedek benne, hogy egyre gyakrabban lesz ilyen.

Környező országok között vannak már egészen kevés beteget regisztráló országok is, de akad olyan is, ahol egyre súlyosabb a helyzet.

Kemenesi Gábor virológust idézem : „Béna, de hatékony fegyvereink vannak a vírus elleni küzdelemben, úgy mint a maszkviselés és a kézmosás, ám egyelőre csak ezek vannak. Használjuk őket!”

Sajnos, amerre járok, ott a maszk viselés már eléggé kritikán aluli. Nagyon sokan képtelenek megérteni, hogy a maszknak a szájat és az orrot el kell takarnia. Igen, nem túl kényelmes viselet, ezt nem vitatom, de viselkedjünk már éretten és felelősségtudóan! Vigyázzunk a körülöttünk élőkre!

Viselj maszkot!
Viselj maszkot!