12. hét

84 napja, 12 hete vagyunk itthon. Családunk még elég szigorúan veszi a karantént. Lassan itt a nyári szünet, de az idei nyár nagyon más lesz mint az eddigiek. Szerencsére vannak már ötleteim, hogy hogyan tehetjük felejthetetlenné.

84 szív
84 szív

Szokásos grafikonjaim közül az újpesti adatokat tartalmazót most nem készítettem el, mert hetek óta nincs friss adat. Néhány grafikont szét fogok szedni rövidebb időszakokra, hogy jobban átláthatóak legyenek. Magyarország és Budapest eddigi összes beteg száma, meggyógyult és elhunyt voltak az elsők, amit átalakítottam.

Az aktív betegek alakulásáról Budapestről is közölnek két és fél hete adatokat, így már ez külön grafikonon is ábrázolhatóak. Május végén a csökkenő aktív betegek száma stagnál, de legalább nem növekszik.

A napi új betegek száma lassan, de csökken. Pest megyében volt olyan nap, hogy nem regisztráltak új beteget. Budapesten még csak 3 egymás követő napon volt 10 alatt az új regisztrált betegek száma. Nekem ez egy fontos adat, amíg nem lesz tartósan 10 alatt a budapesti új betegek száma, addig a családunknak nincs enyhítés.

A napi és a heti változások grafikonja.

Harmadik hete figyelem szomszédos országok adatait. Vannak országok, amelyek sokkal jobban állnak nálunk. A számok magukért beszélnek.

A H-UNCOVER végleges eredményéről még semmi hír, reménykedek benne hogy hamarosan közzéteszik.

Már nagyon hiányoznak nagylányaim. Örülök, hogy ma élek, és nem 30-40 évvel ezelőtt, amikor a videóhívás még csak a sci-fi filmekben létezett. Így azért „látom” őket, és tudok velük beszélgetni. Találtunk egy weboldalt (boardgamearena.com) is, ahol egy „asztalhoz” ülve, együtt társasjátékozunk. Egy óriási előnye van az online társasozásnak, van egy minden szabályt ismerő játékmesterünk, aki vezet minket a játék alatt. Mostani kedvenc játékunk a Tokaido, amelynek élőben valószínű sokkal lassabban tanultuk volna meg a szabályait, de így gyorsan élvezetessé vált a játék.

Kemenesi Gábor virológust idézem : „Béna, de hatékony fegyvereink vannak a vírus elleni küzdelemben, úgy mint a maszkviselés és a kézmosás, ám egyelőre csak ezek vannak. Használjuk őket!”

Vigyázzon mindenki magára és környezetére! Viselkedjünk felelősségteljesen a környezetünkkel, lakótársainkkal szemben!

Viselj maszkot!
Viselj maszkot!