Akvárium 2.

Növények beszerezve, akár örülhetnék is.

2019. november közepén beszereztem a hőn áhított növényeimet. Egy hónapig örültem is az új kinézetnek, már csak fejlődnie kellett volna a növényeknek, hogy szépen szétültethessem őket.

2019 december
2019. december

November végén azonban 4-5 mm hosszú, fehér fonalférgeket láttam meg az üvegen, és kis ugráló tűhegynyi valamiket. Ezeket én Fonalféreg – Nematodáként és Kandicsrákként azonosítottam be. Mai tudásom szerint egy Planáriát is láthattam. Ezek csupa olyan dolgok amikről addig még csak nem is halottam, de az Interneten és a Facebook akvarisztikai csoportjaiban rengeteg anyag található róluk. Szép sorjában nekiálltam végigpróbálni a lehetséges megoldásokat.

A vizet kezeltem Parakill-lel és Gyrokill-lel, és jódmentes sóval is próbálkoztam az elmúlt 2 hétben. Egyszerre persze mindig csak egyvalamivel. Sajnos, eddig nem sok eredménnyel. Van egy üveg JBL Nedol Plus 250 vegyszerem, de ezt még nem mertem kipróbálni, mert a leírása szerint a halaknak is árthat.

Eddig úgy tűnik, hogy szerencsés voltam, hogy nem volt dolgom ilyen betolakodókkal. Most viszont nagyon mérges vagyok magamra, amiért új növényeket szereztem be. Egy életre megtanultam, hogy ha új növényt veszek, akkor semmiképp sem teszem be azonnal az akváriumomba, hanem csak karanténba kerülhet.